Elemente de bază pentru un utilizator nou

Definiția bitcoin. Ce este Bitcoin? O scurta definitie - Ghid Bitcoin

Ce este Bitcoin?

definiția bitcoin

O scurta definitie February 5, Ce este Bitcoin este o intrebare excelenta. Se gasesc atat de multe definitii complicate pe internet, incat trebuie sa vin cu o explicatie mai usor de inteles.

definiția bitcoin

Pe scurt: Bitcoin este o moneda digitala criptomoneda opensource, un sistem descentralizat si peer-to-peer de plati electronice care foloseste tehnologia blockchain.

Acesta e unul din motivele pentru care au aparut mii de alte monede intre timp. Toate tranzactiile si balantele sunt inregistrate public.

⚠️ *ALERT!!!!* BITCOIN $20K TARGET INCOMING!!!⚠️Crypto \u0026 Altcoins Price Analysis TA \u0026 BTC News Today

Oricine poate verifica absolut toate tranzactiile. Acestea sunt verificate in retea cu ajutorul criprografiei si sunt inregistrate intr-o baza de date distribuita.

definiția bitcoin

Tranzactiile sunt confirmate in registru printr-un proces numit minare, care foloseste puterea de procesare a computerelor pentru a valida tranzactii. Tehnologia poate fi modificata doar daca exista consens intre utilizatori.

Acestea au, in schimb, alte definitii, alte functii si alte caracteristici.

definiția bitcoin

Cele scrise mai sus sunt o supersimplificare a lucrurilor. De asemenea, functionalitatile criptmonedelor se modifica definiția bitcoin evolueaza constant, asadar si definitiile lor se schimba.

definiția bitcoin

Puteti cauta definitii mai complexe atat pe site-uri in limba romana, cat si pe site-uri precum Wikipedia in engleza.