Bitcoin decriptat

Dacă articolul anterioram explicat componenta "currency monedă " a cripto-monedă, acum vom explica partea "crypto".

lista de portofele bitcoin bitcoin în pakistan

Acest principiu fundamental se numește criptografie. Se referă la formulele matematice ce pot ascunde informații și la alte formule ce pot interpreta informația ascunsă anterior. Pentru a menține informația simplă, vom împărți aceste formule matematice în trei categorii: simetrice, asimetrice și hashing.

Criptografia simetrică: acesta este cel mai simplu și mai rapid mod de criptografie. Desigur, este un algoritm banal, dar ne arată cum funcționează criptografia.

În aceeaşi ediţie ... (70)

Criptografia asimetrică: este cel mai sigur tip de criptografie. Aici emițătorul și destinatarul nu bitcoin decriptat au aceeași parolă! Destinatarul generează două chei: una este privată fiind o cheie cunoscută doar de el, și o cheie publică pe care destinatarul o poate da oricui. Cheia publică va fi folosită pentru a cripta un mesaj, iar cheia privată va fi folosită pentru a decripta mesajul criptat.

Acesta este tipul de "tehnologie" folosit de aparatele ATM singura inovație financiară realizată de bănci în ultimii 40 de ani conform lui Paul Volker.

  • Bitcoin - Wikipedia
  • Șefa BCE solicită o reglementare globală a Bitcoin, după ce moneda digitală a fost folosită pentru spălare de bani Criptomonede, bitcoin Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a făcut apel miercuri la o reglementare globală a Bitcoin, spunând că în unele cazuri moneda digitală a fost folosită în activităţi de spălare de bani, transmite Reuters.
  • Unde să cumpărați bitcoin cu paypal

Criptarea asimetrică este mai lentă de vreo 10 ori mai lentă decât criptarea simetrică, dar este infinit mai sigură.

Primul și cel mai celebru algoritm asimetric ce a primit acceptare publică este RSA în anii 70unde atât cheia publică, cât și cea privată se generează în același timp. Algoritmul asimetric utilizat momentan în lumea bitcoin este ECDSA, unde destinatarul banilor generează o cheie privată.

cum se utilizează bitcoin comercial bitcoin mining setup

Apoi, din acea cheie generează mai târziu o cheie publică. Criptarea asimetrică este realizată de aproape toate website-urile sigure.

Account Options

În acest scenariu, clientul browser este echipat cu o cheie publică, ce este un software numit certificat. Browserul bitcoin decriptat mesajele cu această cheie publică și le trimite criptate către server. Serverul primește mesajul criptat și îl decriptează cu propria cheie privată.

  • Decriptare cheie privată Bitcoin | BITCOIN
  • Adăugați în lista de dorințe Instalați Traduceți descrierea în română folosind Google Traducere?
  • Bitcoin raspberry pi 2

Deoarece există dezavantajul vitezei mici în execuție la nivel de criptografie asimetrică, a apărut și o abordare hibridă de criptare: simetrică și asimetrică. Browserul și serverul utilizează comunicare asimetrică doar inițial, până când reușesc să schimbe și să dețină o cheie simetrică specială, numită cheie de sesiune session key. Explicația tehnică detaliată cu privire la modul în care se schimbă cheia de sesiune este prezentată în paragraful următor.

Continua sa citesti

Browserul sau clientul încearcă să se conecteze la un server HTTPS criptat, deci serverul trimite către browser o cheie publică. Apoi, browserul generează o nouă cheie simetrică numită handshake token, o criptează cu bitcoin decriptat publică deja primită de la server, apoi o trimite către server. Serverul primește handshake token-ul criptat și îl decriptează cu cheia sa privată.

sfaturi în bitcoin de tranzacționare cum de a tranzacționa criptocurrency și de a face bani

Apoi, generează propria cheie simetrică numită session token și criptează acest nou session token cu handshake token-ul primit de la client, pentru a-l trimite înapoi către browser. Browserul primește session token-ul criptat, îl decriptează cu handshake token, având ulterior acces la session token-ul generat de server. Acest session token este cheia simetrică care bitcoin decriptat permite de acum înainte o bitcoin trading în turcia rapidă și sigură de 10 ori mai rapidă între browser și server.

În cele din urmă, acest session token este reînnoit la fiecare câteva minute, deci un atacator potențial nu are timp să calculeze și să spargă cheia de sesiune.

Conferință

Practic, acesta este algoritmul complet pentru certificatele browser. Hashing: acest tip de criptografie se mai numește și criptografie cu sens unic one-way cryptography. Contrar celor doi algoritmi descriși mai sus, prin hashing putem doar cripta un mesaj fără a-l mai putea decripta după aceea.

trading bitcoins australia bitcoin rhodium coinmarketcap

În lumea Bitcoin, cel mai utilizat bitcoin decriptat hashing se numește Sha și îl vom folosi în mostrele de cod ce urmează. Formal, hashing are următoarele patru proprietăți: Este o funcție ce permite calcularea facilă a unei valori agregate pentru orice mesaj de intrare.

Nu este fezabil să se genereze un mesaj care are un hash specific sau mai bine spus - nu vom găsi două mesaje diferite cu același hash. Există și o excepție celebră, algoritmul Bitcoin decriptat, folosit extensiv în ultimii ani. MD5 a fost spart, deci pentru orice mesaj criptat produs de MD5, se poate găsi în aproximativ o secundă, cu un laptop obișnuit, mesaje de intrare ce vor produce același rezultat criptat!

Meniu de navigare

De asemenea, puterea imensă a computerelor cuantice viitoare ne poate forța să regândim non-fezabilitatea hashing. Nu este fezabil să se modifice un mesaj fără a schimba hashul.

btc la diagrama zar 4 btc la usd

Această funcție merge într-o singură direcție: știind rezultatul, se poate deduce inputul mesajul de intrare. Pe baza acestor principii, a apărut și conceptul de semnătură digitală.

bitcoin vs zcash bx bitcoin